Депутатите се събраха на извънредно заседание днес. В дневния ред са предвидени

...
Депутатите се събраха на извънредно заседание днес. В дневния ред са предвидени
Коментари Харесай

На живо: НС с извънредно заседание - ПП скочиха на ГЕРБ, ДПС, БСП, Възраждане и БВ за съдебната реформа

Депутатите се събраха на изключително съвещание през днешния ден. В дневния ред са планувани 8 точки, половината от които ще са при закрити порти.

Пленарното съвещание стартира с четене на деклрации от името на парламентарни групи. Първи думата взе Костадин Костадинов от " Възраждане ", който настоя да се осъди геноцида в Армения. 

Декларация прочете и Мирослав Иванов от " Продължаваме промяната ". В нея той съобщи, че ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " Български напредък " съзнателно са забавили измененията в Наказателно-процесуален кодекс и Закона за правосъдната власт. " Тези партии имаха волята да одобряват промени в изборното законодателство небрежно и да погазят всевъзможни периоди, само че нямаха волята да одобряват закон за следствие на основния прокурор и битка с корупцията ", разгласи Иванов. 

Като първа точка в пленарната зала следва второ гласоподаване на законопроекта за допълнение към Закона за здравното обезпечаване, който беше признат единомислещо. Според направените оферти се дефинират критериите за предпочитаните лечебни заведения, които обезпечават достъп до лекуване, финансирано от здравната каса. Предвидена е и методика за финансиране на аптеки в отдалечени обитаеми места.

Народните представители би трябвало да изслушат годишните отчети на организация " Разузнаване ", работа " Военно разузнаване ", ДАНС и Комисията по сигурността на информацията. Съдържанието на отчетите е с гриф " Секретно " или " Поверително ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР